Over ons

Over Kettlebell Sport

Kettlebell sport is overgewaaid vanuit Rusland. Inmiddels is het ook in de rest van de wereld enorm populair en groeit het aantal beoefenaars elke dag. Bij deze sport wordt met één of twee kettlebells de snatch, clean en/of jerk in verschillende combinaties zo vaak mogelijk uitgevoerd binnen tien minuten. In Nederland wordt de kettlebell sport gepromote en gereguleerd door de KSBN (Kettlebell Sport Bond Nederland). Volg alle ontwikkelingen omtrent kettlebellsport op de facebook pagina van de KSBN of op hun website.

Over Jaap’s Gym
Kettlebell Open

Deze competitie is opgezet met als doel het promoten van de Kettlebellsport. In 2014 is dit evenement voor de eerste keer georganiseerd met veel succes. Sindsdien is de Jaap’s Gym Kettlebell Open elk voorjaar weer een stukje beter dan de vorige keer. Wij hopen dit nog lang zo te kunnen doen zodat wij heel Nederland kennis kunnen laten maken met deze mooie sport! We zijn dan ook altijd bereid mee te denken over jouw voorbereiding, heb je hulp nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Sinds 2016 zijn alle prestaties op onze wedstrijd ook ter ere van onze vriend en mentor Richard de Jonge, die eind 2015 plotseling overleed. Richard heeft zich enorm ingezet voor de groei en ontwikkeling van de sport in Nederland. Wij hopen dat hij het mooi zou vinden om te zien hoe de sport verder groeit en daarom rijken wij in zijn naam een prijs uit voor de meest inspirerende prestatie van dat jaar.

Over Jaap’s Gym

Jaap’s Gym is een trainingscentrum in Oldenzaal. Hier worden verschillende trainingsvormen aangeboden allemaal met hetzelfde kenmerk; kwaliteit van bewegen. Mede-eigenaar Naomi Kooiker raakte in 2011 enthousiast over de Kettlebellsport en heeft zich sindsdien ingezet voor de groei en promotie van de sport. Inmiddels wordt er fanatiek getraind met deze sport als doel door een gestaag groeiende groep leden van Jaap’s Gym. Hierdoor is er een hechtheid en enthousiasme ontstaan dat wij allen graag willen delen. Veel leden van Jaap’s Gym zullen deelnemen, punten tellen, mensen wegen, scheidsrechteren en met hun vrijwilligerswerk dit evenement onvergetelijk maken!